Yoga Globe


Go to content

Activiteiten

Yoga Nidra - vrijdag 7 februari 2020 - 20:00-21:30 uur - docent: Saskia Damen

Yoga Nidra betekent letterlijk Yogi-slaap. Maar het is alles behalve slapen. Het is een vorm van yoga waarbij je geen houdingen aanneemt, maar ligt in Savasana (eindontspanning). Saskia's stem begeleid je door de verschillende fases heen, steeds dieper in je bewustzijn. Daar waar alle drukte van de dag die we niet hebben kunnen verwerken ligt opgeslagen. Yoga Nidra kan helpen je hoofd te resetten. Ook slechte slapers hebben er baat bij.

Bijdrage: 15,- voor leden, 17,50 voor niet-leden. Aanmelden per e-mail.


Lachyoga - vrijdag 21 februari 2020 - 20:00-21:30 uur - docent: Rajitha Kanchenapalli (Engelstalig)
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!
Rajitha komt oorspronkelijk uit India en is naast Hatha yogadocent ook internationaal lachyogadocent. Rajitha: "Yoga kan misschien wat serieus zijn, maar lachyoga is dat zeker niet. Deelnemen aan een goede lachsessie kan je uitstekend helpen om te ontspannen. Het vermindert stress en depressie, verbeterd het immuunsysteem en is goed voor je hart. Lachyoga is ontwikkeld door de Indiase dokter Mandan Kataria. Het idee is om mensen samen te brengen om te lachen zonder reden. Gewoon omdat het fijn is. We doen ademhalingsoefeningen en verschillende lachtechnieken. Nu is het moment om het gewoon eens te proberen!"

Bijdrage: 15,- voor leden, 17,50 voor niet-leden. Meer info: tryog.nl Aanmelden per e-mail

Kinderyoga - zaterdag 7 maart 2020 - 14:00-15:00 (6-8 jaar) en 15:30-16:30 (9-11 jaar) - docent: Bregje Kerman-Nahon
Bregje van Kinderyogaopschool.com: "Tijdens kinderyoga ga je ontdekken en ervaren. Je gaat op reis door de woestijn of je bent een superheld. Ontdek steeds een stukje van jezelf. Ik begeleid kinderen op creatieve en speelse wijze. In de lessen is er aandacht voor gronden, verschillende yogahoudingen, samenspel, ademspel, meditaties, visualisaties, mindfulness en tekenen vanuit het hart. Het gaat niet om prestatie, maar om spelen, plezier maken en bewustwording. Yoga heeft zo veel meerwaarde voor de ontwikkeling en welzijn van het kind!"
Bijdrage: 9,- contant. Aanmelden per e-mail met naam en leeftijd kind en je eigen naam.

Restorative yoga met klank - vrijdag 3 april 2020 20:00-21:30 uur - docent: Christel
Thema: zelfheling
Deze extra lange Restorative yoga sessie onder begeleiding van klankschalen is gericht op ontspanning en vertraging. Samen met een bewuste ademhaling kunnen lichaam en geest makkelijker loslaten. We nemen daarvoor de tijd, stap voor stap. De rustige grondhoudingen met ondersteuning voor het lichaam en de zachte klanken van de klankschalen en andere instrumenten werken herstellend en helend voor lichaam en geest. Ook is er tijd voor stilte. Het door de les lopende thema zelfheling kan inzicht geven hoe je zachter en steunender naar jezelf kunt zijn.

Bijdrage: 15,- voor leden, 17,50 voor niet-leden. Aanmelden per e-mail


Back to content | Back to main menu